Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώριση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου πήγαμε στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ και παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Ντον Ζουαν» του Μολιέρου με τους ηθοποιούς Όμηρο Πουλάκη (Ντον Ζουαν), Μάνια Παπαδημητρίου (Σγκαναρέλ, Πιερρό, Ματουρίν, Ντον Αλόνσο) και Δανάη Παπουτσή (Ντόνια Ελβίρα, Γκουσμάνος, Σαρλότ, Λαραμέ, Ζητιάνος, Ντον Κάρλος, Ντιμάνς, Φάντασμα).
Πρόκειται για ένα έργο που αφορά τη ζωή του Ντον Ζουάν, ο οποίος φημιζόταν για την εκμετάλλευση των γυναικών και δεν μπορούσε να δεσμευτεί με γάμο, αφού πίστευε ότι κάθε γυναίκα είχε δικαίωμα στην αγάπη του. Τελικά, τιμωρήθηκε από τον Θεό, τον οποίο αμφισβητούσε, για τις πράξεις του και αποκαταστάθηκε η τιμή των γυναικών που πλήγωσε.
Η ερμηνεία κάθε ηθοποιού ξεχωριστά ήταν μοναδική και προκάλεσε το ενδιαφέρον μας. Αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν, αρχικά, οι πολλαπλές εναλλαγές χαρακτήρα από την Μάνια Παπαδημητρίου και την Δανάη Παπουτσή, οι οποίες με επιτυχία άλλαζαν προσωπικότητες μέσα σε δευτερόλεπτα και ανταποκρίνονταν σε διάφορους ρόλους. Παράλληλα, ο Όμηρος Πουλάκης είχε εξαιρετικά έντονη σκηνική παρουσία και έγινε ένα με τον ρόλο του Ντον Ζουάν, αποδίδοντας έτσι με ακρίβεια τις συναισθηματικές μεταπτώσεις του χαρακτήρα. Αυτό καθήλωσε το κοινό και προκάλεσε την αμηχανία του, καθώς δημιουργούνταν η αίσθηση ότι ο Ντον Ζουάν αυτοπροσώπως στεκόταν μπροστά τους και τους μιλούσε.
Μετά το τέλος της παράστασης είχαμε την τιμή να συνομιλήσουμε με τους ηθοποιούς και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτής, μεταξύ άλλων μας εξέφρασαν ότι τους ρόλους αυτού τους υιοθέτησαν και στην καθημερινή τους ζωή με σκοπό την μέγιστη απόδοση τους και την απόλυτη ταύτιση με τον χαρακτήρα που υποδύονται. Επομένως, ήταν μια αξιοσημείωτη εμπειρία και η παρακολούθηση της παράστασης αναμφίβολα άξιζε τον χρόνο μας.
Από τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου Αναστασιάδη Αθηνά και Βουλγαρέλη Αδαμαντία
20 Μαρτίου 2024
LA RHÉTORIQUE… EN FRANÇAIS!
12 Φεβρουαρίου 2024
«Φίλαθλοι, όχι οπαδοί!»: Η D-ική μας φωνή κατά της οπαδικής βίας
12 Φεβρουαρίου 2024
Οπαδική βία: Ένα χρονογράφημα 40 χρόνων βιαιοτήτων
8 Φεβρουαρίου 2024