fbpx
Skip to main content

Συχνές Ερωτήσεις

  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

    Ποια η διαφορά του Νηπιαγωγείου σας και ενός παιδικού σταθμού;

    Στους παιδικούς σταθμούς, η απασχόληση των παιδιών γίνεται από βρεφονηπιοκόμους και όχι απαραίτητα από πτυχιούχους νηπιαγωγούς, όπως συμβαίνει στα νηπιαγωγεία των σχολικών μονάδων. Έτσι, δίνεται ουσιαστικά βάση μόνο στη φύλαξη των παιδιών και όχι στις δεξιότητες και τις έννοιες που πρέπει να αναπτύξουν.

    Στο Σχολείο μας, οι νηπιαγωγοί μας επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια κατάρτισης, έχουν πολυετή εμπειρία και επιμορφώνονται διαρκώς.

    Επίσης, το Νηπιαγωγείο μας εντάσσεται σε μια καλά οργανωμένη σχολική μονάδα όπου τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και με υπηρεσίες ποιοτικές και ουσιαστικές (μόνιμο ιατρείο, συνεχής παρουσία ψυχολόγου, ενημερωτικές ομιλίες, εκδηλώσεις, οργανωμένη βιβλιοθήκη κλπ.).

    Το «Μεγάλο» σχολείο μπορεί να φοβίσει;

    Η μετάβαση από το σπίτι ή τον παιδικό σταθμό στο “Μεγάλο” σχολείο πιθανόν να προκαλέσει αγωνία στο γονιό ή και στο παιδί. Το Νηπιαγωγείο μας βρίσκεται σε έναν αυτόνομο, ξεχωριστό και απομονωμένο από τις άλλες βαθμίδες χώρο, σ’ έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο παιχνίδια και δέντρα. Όλοι οι χώροι του Νηπιαγωγείου είναι φτιαγμένοι στα μέτρα των παιδιών με στόχο την ασφάλεια, την άνετη κίνηση στο χώρο, τη διασκέδαση και κυρίως την προσωπική και ανθρώπινη επαφή. Έτσι, επιτυγχάνεται η ομαλή εξοικείωση των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον.

    Πρέπει το παιδί να μάθει να διαβάζει και να γράφει στο νηπιαγωγείο;

    Πρέπει το παιδί να μάθει να διαβάζει και να γράφει στο νηπιαγωγείο;

    Δεν είναι απαραίτητο. Ρόλος του Νηπιαγωγείου είναι να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τη φωνολογική επίγνωση των παιδιών, η οποία θα οδηγήσει στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής στην Α΄ Δημοτικού.

    Για να μάθει ένα παιδί ανάγνωση και γραφή πρέπει πρώτα να έχει αποκτήσει φωνολογική επίγνωση, να έχει κατανοήσει δηλαδή, ότι οι λέξεις αποτελούνται από μικρότερες μονάδες χωρίς νόημα (συλλαβές-φωνήματα) και να αρχίσει να σκέπτεται πάνω στη γλώσσα διακρίνοντας αρχικά τις συλλαβές και μετά τα φωνήματα από τα οποία αποτελείται μια λέξη. Οι δεξιότητες της φωνολογικής επίγνωσης αναπτύσσονται γύρω στην ηλικία των 6 ετών και επιτρέπουν στον αρχάριο αναγνώστη να αποκτήσει πρόσβαση στον έντυπο λόγο μαθαίνοντας τις γραφοφωνημικές αντιστοιχίες (γράμματα).

    Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής στο νηπιαγωγείο;

    Σε προσωπικό ραντεβού, οι γονείς ενημερώνονται για τη φιλοσοφία μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και για λειτουργικά θέματα. Την περίοδο των εγγραφών, προγραμματίζεται προσωπική συνάντηση του νηπίου με κάποια από τις νηπιαγωγούς μας και σε συνεργασία με την Ψυχολόγο του Νηπιαγωγείου.

    Τι περιμένουν γονείς και παιδιά από το νηπιαγωγείο;

    Για τους γονείς, η νηπιακή ηλικία είναι η ηλικία που θα ασκήσουν κάποιον έλεγχο, καθοδηγώντας τρυφερά, θέτοντας όρια, αποφεύγοντας την αντιπαράθεση και παραμένοντας απόλυτα σταθεροί, εκεί που χρειάζεται.

    Για τα παιδιά, η νηπιακή ηλικία έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο του σώματος και της συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, να μη χρειάζονται πάνα, να μάθουν πως οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιούνται αυτόματα, να ελέγχουν τον θυμό της αποτυχίας, να εξαλείψουν το φόβο του αποχωρισμού και τέλος, να μοιράζονται την προσοχή, τα υπάρχοντά τους, να μη διακόπτουν και να συνειδητοποιούν πως και οι άλλοι έχουν δικαιώματα.

    Ποιες είναι οι σχολικές αργίες;

    Οι εθνικές εορτές, οι διακοπές των Χριστουγέννων (από 23/12 έως και 7/1) και του Πάσχα (από Μ. Δευτέρα έως και την Παρασκευή μετά το Πάσχα) και του Αγίου Πνεύματος, όπως αυτές ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

    Πότε ξεκινά και πότε λήγει το σχολικό έτος στο Νηπιαγωγείο και το Προνήπιο;

    Το σχολικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

    Ακολουθεί το Summer Camp με διάρκεια 4 εβδομάδες, που προσφέρει διασκέδαση, δραστηριότητες και εξορμήσεις και αποτελεί μια λύση δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά μέχρι να ξεκινήσουν οι οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές.

    Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να φοιτήσει στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

    Στο Νηπιαγωγείο μας, μπορεί να φοιτήσει ένα παιδί από 3 ετών και πάνω. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην φοράει πάνα.

    Τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο φορούν στολή;

    Η στολή του Σχολείου είναι υποχρεωτική σε καθημερινή βάση και απαρτίζεται από 2 εμφανίσεις: την αθλητική και την επίσημη.

    Τα παιδιά φορούν καθημερινά την αθλητική στολή του σχολείου που αποτελείται από φόρμα και φούτερ ή σορτς και T-shirt.

    Η επίσημη στολή είναι απαραίτητη τις ημέρες των εκπαιδευτικών επισκέψεων, στις εθνικές εορτές, στον αγιασμό και άλλες επίσημες εκδηλώσεις.

    Ποιες δραστηριότητες μπορεί να παρακολουθήσει το παιδί στο Βασικό Πρόγραμμα;

    Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από τους Νηπιαγωγούς μας, περιλαμβάνονται τα εξής επιπλέον μαθήματα:

    Αγγλικά καθημερινά από αγγλόφωνες καθηγήτριες, Κολύμβηση στο θερμαινόμενο κλειστό κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς. Φυσική Αγωγή από καθηγητές φυσικής αγωγής ειδικευμένους στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή από Μουσικοπαιδαγωγό, Ομίλους σχετικούς με περιβάλλον, φυσικές επιστήμες, μαγειρική, κατασκευές κλπ. και μορφωτικές επισκέψεις σε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους, σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο που πραγματευόμαστε κάθε φορά στην τάξη.

    Πώς αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά ασθενειών;

    Το σχολείο μας διαθέτει έναν οργανωμένο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών με νοσηλεύτριες και συνεργάζεται τακτικά με παιδίατρο, ώστε να αντιμετωπίζονται, σε συνεργασία με τους γονείς, άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα έκτακτα περιστατικά.

    Πώς προωθείται η υγιεινή διατροφή στο σχολείο;

    Με το εξειδικευμένο μας πρόγραμμα «Εν Σώματι» και βιωματικές δραστηριότητες, βοηθάμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας να αποκτήσουν θετικές συνήθειες που θα τους διασφαλίσουν ποιοτική ζωή.

    Μπορούμε να φέρουμε το παιδί μας κατευθείαν στην Α’ Δημοτικού;

    Παιδαγωγικά, ανεξάρτητα από την επιλογή σχολείου, το παιδί θα πρέπει να πηγαίνει τουλάχιστον νηπιαγωγείο στο σχολείο που θα φοιτήσει στην Α’ Δημοτικού. Κι αυτό γιατί η είσοδος του παιδιού στο Δημοτικό είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή του. Έρχεται αντιμέτωπο με μια διαφορετική δομή τάξης και με τις πρώτες του ουσιαστικές σχολικές υποχρεώσεις. Η προσαρμογή του γίνεται πολύ πιο εύκολα όταν βρίσκεται σε γνώριμο περιβάλλον. Παράλληλα, η ύλη που θα διδαχθεί είναι συνέχεια αυτής που ήδη κατέχει και διασφαλίζεται το ομαλό, χωρίς κενά πέρασμα από τη μία βαθμίδα στην άλλη.

    Πώς επιτυγχάνεται η ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού;

    Το παιδί, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή του στο νηπιαγωγείο, διασφαλίζει την ομαλή του μετάβαση στην Α’ Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ενισχύει γνωστικά και κοινωνικο-συναισθηματικά τα παιδιά και προωθεί την ανεξαρτητοποίηση στη μάθηση. Πιο συγκεκριμένα υλοποιούνται:

    • Οργανωμένες συνεργατικές μαθησιακές δραστηριότητες Νηπιαγωγείου – Α΄ Δημοτικού.
    • Συστηματική συνεργασία νηπιαγωγών – δασκάλων.
    • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για το πρόγραμμα της Α΄ Δημοτικού.
    • Πρόληψη πιθανών δυσκολιών στο λόγο και στη συγκέντρωση.
    • Εφαρμογή προγράμματος ανάπτυξης κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων «Στάση Ζωής».
    • Εφαρμογή του Καταστατικού Μαθησιακού Χάρτη, ο οποίος περιγράφει το διδακτικό έργο που συντελείται από την προσχολική ηλικία μέχρι και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και διασφαλίζει τη συνέχεια στη μαθησιακή πορεία.
    Τι προβλέπεται σε σχέση με τη σίτιση των παιδιών;

    Τα παιδιά τρώνε πρόγευμα (δεκατιανό), το οποίο είτε το φέρνουν από το σπίτι είτε το αγοράζουν από την Καντίνα του Νηπιαγωγείου, η οποία διαθέτει ειδικά για την ηλικία τους είδη. Στη συνέχεια της ημέρας τους, γευματίζουν κατά τις 13.00 το μεσημέρι. Τη σίτιση του παιδιού σας μπορείτε είτε να την αναλάβετε εσείς ή να επιλέξετε την υπηρεσία του Σχολείου μας είτε για όλη τη σχολική χρονιά ή για μία περίοδο (Σεπτέμβριος – Ιανουάριος ή Φεβρουάριος – Ιούνιος). Στο Νηπιαγωγείο μας υπάρχουν ψυγεία και φούρνοι μικροκυμάτων για τα γεύματα που προέρχονται από το σπίτι.

    Πώς το σχολείο συνεργάζεται με την οικογένεια;

    Η επικοινωνία πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους:

    Τηλεφωνική & προσωπική επικοινωνία, έντυπη επικοινωνία, συγκεντρώσεις γονέων, τετράδιο επικοινωνίας μαθητή, e-mail, sms, newsletter, site, κλπ.

  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ

    Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού μου;

    Η καλή επικοινωνία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Έτσι λοιπόν, εκτός από τις απογευματινές συγκεντρώσεις γονέων που πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες για την ενημέρωσή σας και την επίδοση των ελέγχων, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους εκπαιδευτικούς:

    • τηλεφωνικά ή προσωπικά συγκεκριμένες ημέρες και ώρες κάθε εβδομάδα
    • μέσω e-mail & TEAMS
    • μέσω της Γραμματείας που αναλαμβάνει να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς
    Πώς μπορώ να μαθαίνω τι έχει να προετοιμάσει το παιδί μου για την επόμενη μέρα;

    Πολύ εύκολα και άμεσα.

    Μπορείτε, με τον προσωπικό σας κωδικό, να ενημερώνεστε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα TEAMS, για τα καθήκοντα της επόμενης ημέρας, την ύλη και τις ασκήσεις που διδάχθηκε το παιδί σας στο σχολείο.

    Μπορεί το παιδί μου να διαβάζει στο σχολείο τα μαθήματά του;

    Φυσικά και μπορεί. Μετά το τέλος του βασικού μας προγράμματος και μέχρι τις 4:00 μ.μ., μπορεί να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Απογευματινής Μελέτης. Ολιγομελείς ομάδες παιδιών με την παρακολούθηση εκπαιδευτικού ολοκληρώνουν στο σχολείο την εργασία της επόμενης ημέρας. Από την Απογευματινή Μελέτη εξαιρούνται οι ξένες γλώσσες.

    Χρειάζεται φροντιστήριο;

    Όχι. Σε κανένα μάθημα, ελληνικό ή ξένης γλώσσας.

    Το πρόγραμμά μας αφενός, περιλαμβάνει παραπάνω ώρες διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες από αυτές που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και αφετέρου, ακολουθεί τους στόχους και τις μεθοδολογίες για την επίτευξή τους, όπως αυτοί ορίζονται από τον Καταστατικό Μαθησιακό Χάρτη μας. Με βάση αυτόν, περιγράφονται οι γνωστικοί στόχοι σε κάθε ενότητα και σε κάθε μάθημα, παρατίθενται ολοκληρωμένα σχέδια μαθήματος και αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ο εκπαιδευτικός μπορεί να αξιολογήσει εάν οι μαθητές έχουν κατακτήσει τον συγκεκριμένο στόχο. Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η μετάβαση του παιδιού από τάξη σε τάξη, αλλά και από βαθμίδα σε βαθμίδα, χωρίς κενά.

    Πόσην ώρα θα διαβάζει το παιδί μου στο σπίτι;

    Το καθημερινό διάβασμα στο σπίτι δεν απασχολεί πολλές ώρες το παιδί διότι στο σχολείο, πραγματοποιεί πολλές εργασίες και ασκήσεις εμπέδωσης. Συνεπώς, τα καθήκοντά του για την επόμενη ημέρα δεν είναι καθόλου χρονοβόρα. Παράλληλα, κάποια μαθήματα ολοκληρώνονται στο σχολείο (π.χ. Μελέτη Περιβάλλοντος, Θρησκευτικά) χωρίς καμία επιπλέον μελέτη στο σπίτι.

    Φυσικά, το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και συνεπώς, η ώρα που αφιερώνει στο διάβασμα ποικίλει από μαθητή σε μαθητή. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες κάθε τάξης μπορούν να σας ενημερώσουν για το μέσο χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της σχολικής εργασίας στο σπίτι αλλά και να σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές για την παρακολούθηση του παιδιού σας.

    Σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η Μεθοδολογία Μελέτης, ένα πρόγραμμα που μαθαίνει στα παιδιά πώς να διαβάζουν αυτόνομα και εποικοδομητικά στο σπίτι, δίνοντάς τους χρήσιμες συμβουλές, ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις της κάθε τάξης.

    Τα παιδιά στο Δημοτικό φορούν στολή;

    Η στολή του Σχολείου είναι υποχρεωτική σε καθημερινή βάση και απαρτίζεται από 2 εμφανίσεις: την αθλητική και την επίσημη.

    Τα παιδιά φορούν καθημερινά την αθλητική στολή του σχολείου που αποτελείται από φόρμα και φούτερ ή σορτς και T-shirt.

    Η επίσημη στολή είναι απαραίτητη τις ημέρες των εκπαιδευτικών επισκέψεων, στις εθνικές εορτές, στον αγιασμό και άλλες επίσημες εκδηλώσεις.

    Πώς γίνεται η εγγραφή του παιδιού μου στο Δημοτικό;

    Μετά την ενημέρωσή σας από τον Υπεύθυνο Εγγραφών για όλη τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα του Σχολείου μας, ακολουθεί συνάντηση γνωριμίας του παιδιού σας με δική μας δασκάλα. Στη συνάντηση αυτή, διαπιστώνουμε τις γνώσεις του παιδιού στα βασικά μαθήματα της τάξης που φοιτά ήδη (γλώσσα και μαθηματικά), χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους του προετοιμασία. Για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται από Νηπιαγωγό και φυσικά, περιλαμβάνει «παιχνίδια» δεξιοτήτων οι οποίες απαιτούνται για την ομαλή τους μετάβαση στην επόμενη βαθμίδα.

    Πώς θα προσαρμοστεί ομαλά το παιδί μου στην Α’ Δημοτικού;

    Σίγουρα η μετάβαση του παιδιού από το νηπιαγωγείο σε ένα νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο, στο Δημοτικό, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σχολική του ζωή.

    Η περίοδος προσαρμογής μπορεί να ποικίλει από μαθητή σε μαθητή αλλά σίγουρα, συντελείται με τον πιο ομαλό τρόπο, ανάλογα με τους ρυθμούς και την κοινωνική και συναισθηματική ωριμότητα του κάθε παιδιού.

    Σε ό,τι αφορά την γνωστική προσαρμογή, ξεκινάμε την Α’ Δημοτικού επαναλαμβάνοντας βασικές έννοιες φωνολογίας, γραφοκινητικότητας και προμαθηματικών εννοιών που έχουν διδαχθεί τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο πριν ξεκινήσουμε στην κατάκτηση της γραφής, της ανάγνωσης και των μαθηματικών.

    Σε ό,τι αφορά την κοινωνική και συναισθηματική προσαρμογή, δίνουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε παιδί να συνηθίσει τη νέα σχολική πραγματικότητα, τις δομές του προγράμματος, το εκπαιδευτικό υλικό κλπ.

    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του Δημοτικού;

    Καθημερινά: 08:30 – 15:00 και τις Τετάρτες 08:30 – 14:30
    Απογευματινές Δραστηριότητες After School: από τη λήξη του βασικού προγράμματος μέχρι τις 16:30

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ

    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του Γυμνασίου;
    ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
    Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:30 15:00 15:00 -16:30
    Τετάρτη 08:30 14:30 14:30 -16:30
    Πώς θα προσαρμοστεί ομαλά το παιδί μου στο Γυμνάσιο;

    Για τους μαθητές Γυμνασίου που δεν έχουν τελειώσει το Δημοτικό στα Εκπαιδευτήριά μας, φροντίζουμε ώστε να προσαρμόζονται ομαλά στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με τη φροντίδα του Καθηγητή Συμβούλου και του Μέντορά τους.

    Ο Καθηγητής Σύμβουλος του Τμήματος θα φέρει σε επαφή το νέο μας μαθητή με άλλους συμμαθητές του οι οποίοι, με τη δική του εποπτεία, θα τον εξοικειώσουν με τους χώρους του σχολείου και θα τον ενημερώσουν για τη σχολική του καθημερινότητα, μέχρι ο ίδιος να αισθανθεί έτοιμος να κάνει τις δικές του φιλίες.

    Παράλληλα, ο Μέντορας θα βρίσκεται στο πλευρό του για να τον στηρίζει και να του παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας, όταν και όποτε χρειάζεται.

    Πώς γίνεται η εγγραφή του παιδιού μου στο Γυμνάσιο;

    Μετά την ενημέρωσή σας από τον Υπεύθυνο Εγγραφών για όλη τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα του Σχολείου μας, ακολουθεί συνάντηση γνωριμίας του παιδιού σας με Καθηγητές μας. Στη συνάντηση αυτή, διαπιστώνουμε τις γνώσεις του παιδιού στα βασικά μαθήματα της τάξης που φοιτά ήδη (γλώσσα, μαθηματικά και αρχαία κυρίως), χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους του προετοιμασία. Για τα παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται από Δασκάλα μας.

    Πόσην ώρα θα διαβάζει το παιδί μου στο σπίτι;

    Το διάβασμα στο σπίτι εξαρτάται από τους ρυθμούς του κάθε παιδιού και την ωριμότητα που επιδεικνύει σε όλες τις φάσεις της σχολικής του πορείας. Παρόλα αυτά, στο Γυμνάσιό μας, φροντίζουμε ώστε η εμπέδωση να ολοκληρώνεται στο σχολείο. Έτσι, η εργασία στο σπίτι δεν είναι πολύωρη και κουραστική. Παράλληλα, τα τεύχη που εκδίδουμε σε όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου, περιλαμβάνουν επιπλέον ασκήσεις, σημειώσεις και δράσεις εμπέδωσης με στόχο να οργανώνεται η ύλη και να παρουσιάζεται με έναν πιο εύπεπτο και δημιουργικό τρόπο.

    Σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή είναι και η Μεθοδολογία Μελέτης, ένα πρόγραμμα που μαθαίνει στα παιδιά πώς να διαβάζουν αυτόνομα και εποικοδομητικά στο σπίτι, δίνοντάς τους χρήσιμες συμβουλές, ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις της κάθε τάξης.

    Χρειάζεται φροντιστήριο;

    Όχι. Οι εκπαιδευτικές μας μεθοδολογίες είναι τέτοιες που επιτρέπουν στους μαθητές μας να αφομοιώνουν ευχάριστα τη γνώση και κυρίως, να αποκτούν κίνητρο για μάθηση. Επίσης, ο Καταστατικός Μαθησιακός Χάρτης του Γυμνασίου μας που αποτελεί το πολύτιμο εγχειρίδιο των εκπαιδευτικών μας, περιγράφει αναλυτικά την ύλη κάθε ενότητας, σε κάθε μάθημα, τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδοθεί στα παιδιά (μεθοδολογίες, σχέδια μαθήματος κλπ.) καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αξιολογεί εάν οι στόχοι του μαθήματος έχουν γίνει κατανοητοί, προτού προχωρήσει στην επόμενη ενότητα.

    Εάν το παιδί μου παρουσιάσει κενά, πώς αυτά καλύπτονται;

    Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, παρουσιαστούν κενά, οι καθηγητές του Γυμνασίου αναλαμβάνουν να τα καλύψουν μέσα στο πλαίσιο του βασικού μας προγράμματος ή και μετά τη λήξη του, σε ειδικές φροντιστηριακές ώρες.

    Πώς μπορώ να μαθαίνω τι έχει να προετοιμάσει το παιδί μου για την επόμενη μέρα;

    Τα «καθήκοντα» της επόμενης ημέρας αναρτώνται καθημερινά στην ψηφιακή πλατφόρμα TEAMS, στην Ομάδα του τμήματος του παιδιού σας. Κάθε μαθητής και γονέας, με τον προσωπικό του κωδικό, μπορεί να πληροφορείται τις εργασίες της επόμενης ημέρας και για άλλα θέματα.

    Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού μου;

    Στο Γυμνάσιο πραγματοποιούνται απογευματινές συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών μας στο τέλος κάθε τετραμήνου. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται στη διάθεση των γονέων σε καθορισμένες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα για τηλεφωνική και προσωπική επικοινωνία.

  • ΛΥΚΕΙΟ

    Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

    Πάνω από το 95% των μαθητών μας εισάγονται κάθε χρόνο σε ανώτατες σχολές υψηλής ζήτησης ενώ πάνω από το 82% επιτυγχάνουν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής.

    Πώς προετοιμάζεται το παιδί μου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

    Από την Α’ Λυκείου ξεκινάμε να ενισχύουμε το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα με φροντιστηριακές ώρες και χωρισμό σε 2 κατευθύνσεις: θεωρητική και θετική, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας. Στη Β’ Λυκείου συνεχίζουμε πιο εξειδικευμένη προετοιμασία με ενισχυμένη διδασκαλία στα βασικά μαθήματα της κάθε κατεύθυνσης. Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, έχουν ήδη προετοιμαστεί για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της τάξης αυτής.

    Το παιδί μου δεν έχει αποφασίσει τι θα σπουδάσει; Πώς θα το βοηθήσετε;

    Στο Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που λειτουργεί στο Σχολείο μας με εξειδικευμένες Συμβούλους Διαχείρισης Σταδιοδρομίας, αναλαμβάνει, μέσα από μια ολοκληρωμένη διερευνητική διαδικασία, να εντοπίσει τις κλίσεις του κάθε παιδιού, να το βοηθήσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να αποκτήσει ρεαλιστικούς στόχους. Οι συναντήσεις με τους μαθητές μας είναι εξατομικευμένες, ξεκινούν στη Γ’ Γυμνασίου και συνεχίζονται σε όλο το Λύκειο σε συνδυασμό με προσωπικές συναντήσεις με τους γονείς του κάθε παιδιού.

    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του Λυκείου;
    ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Καθημερινά εκτός Τετάρτης 08:30 – 15:00
    Τετάρτη 08:30 – 14:30
    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του Εισαγωγικού Προγράμματος PRE-IB;

    Καθημερινά από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 και τις Τετάρτες από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:30.

    Πώς θα προσαρμοστεί ομαλά το παιδί μου στο Λύκειο;

    Για τους μαθητές του Λυκείου μας που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο στα Εκπαιδευτήριά μας, φροντίζουμε ώστε να προσαρμόζονται ομαλά στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με τη φροντίδα του Καθηγητή Σύμβουλου και του Μέντορά τους.

    Ο Καθηγητής Σύμβουλος του Τμήματος θα φέρει σε επαφή το νέο μας μαθητή με άλλους συμμαθητές του με σκοπό την εξοικείωσή του με τους χώρους και την καθημερινότητα του Σχολείου ενώ ο Μέντορας θα βρίσκεται στο πλευρό του για να τον στηρίζει και να του παρέχει ένα αίσθημα ασφάλειας, όταν και όποτε χρειάζεται.

    Πώς γίνεται η εγγραφή του παιδιού μου στο Λύκειο;

    Μετά την ενημέρωσή σας από τον Υπεύθυνο Εγγραφών για όλη τη φιλοσοφία και το πρόγραμμα του Σχολείου μας, ακολουθεί συνάντηση γνωριμίας του παιδιού σας με Καθηγητές μας. Στη συνάντηση αυτή, διαπιστώνουμε τις γνώσεις του παιδιού στα βασικά μαθήματα της τάξης που φοιτά ήδη (με βάση την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει), χωρίς να απαιτείται καμία από μέρους του προετοιμασία.

    Χρειάζεται φροντιστήριο;

    Όχι. Οι εκπαιδευτικές μας μεθοδολογίες είναι τέτοιες που επιτρέπουν στους μαθητές μας να αφομοιώνουν ευχάριστα τη γνώση και κυρίως, να αποκτούν κίνητρο για μάθηση. Επίσης, ο Καταστατικός Μαθησιακός Χάρτης του Λυκείου μας που αποτελεί το πολύτιμο εγχειρίδιο των εκπαιδευτικών μας, περιγράφει αναλυτικά την ύλη κάθε ενότητας, σε κάθε μάθημα, τον τρόπο που η ύλη αυτή θα μεταδοθεί στα παιδιά (μεθοδολογίες, σχέδια μαθήματος κλπ.) καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να αξιολογεί εάν οι στόχοι του μαθήματος έχουν γίνει κατανοητοί από τα παιδιά, προτού προχωρήσει στην επόμενη ενότητα.

    Εάν το παιδί μου παρουσιάσει κενά, πώς αυτά καλύπτονται;

    Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, παρουσιαστούν κενά, οι καθηγητές του Λυκείου αναλαμβάνουν να τα καλύψουν μέσα στο πλαίσιο του βασικού μας προγράμματος.

    Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού μου;

    Στο Λύκειο πραγματοποιούνται απογευματινές συναντήσεις με τους γονείς των μαθητών μας στο τέλος κάθε τετραμήνου. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μας βρίσκονται στη διάθεση των γονέων σε καθορισμένες ημέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα για τηλεφωνική και προσωπική επικοινωνία.

  • IB

    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του ΙΒ;

    Ανάλογα με το πρόγραμμα του κάθε σπουδαστή διαμορφώνεται και το ωράριό του. Συνήθως τα μαθήματα ξεκινούν στις 08:30 και ολοκληρώνονται στις 14:30 ή 15:00 ή 16:30. Όλες τις παραπάνω ώρες εξυπηρετούν τα σχολικά μας λεωφορεία.

    Ποιο είναι το επίπεδο αγγλικών που απαιτείται για τη φοίτηση στο ΙΒ;

    Επειδή η γλώσσα εργασίας του ΙΒ είναι τα Αγγλικά, το επίπεδο πρέπει να είναι σχετικά υψηλό για να επιτρέπει την άνετη παρακολούθηση των μαθημάτων. Για τη φοίτηση στο ΙΒ δεν είναι απαραίτητη η κατοχή πιστοποίησης στα Αγγλικά επιπέδου Lower ή Proficiency αλλά η γνώση της Αγγλικής γλώσσας σε αυτό το επίπεδο. Η επάρκεια των Αγγλικών διαπιστώνεται από το διαγνωστικό τεστ που πραγματοποιούμε σε όλους τους υποψήφιους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το ΙΒ του Σχολείου μας.

    Πώς μπορεί το παιδί μου να γραφτεί στο ΙΒ;

    Για να γίνει δεκτός ένας υποψήφιος στο ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων μας πρέπει να περάσει ένα διαγνωστικό τεστ. Παράλληλα, πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση εγγραφής την οποία θα προμηθευτούν από τη γραμματεία του ΙΒ. Η αίτηση συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

    • Αντίγραφο βαθμολογίας Απολυτηρίου Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου (α’ τετραμήνου).
    • Αντίγραφο του πιο πρόσφατου διπλώματος αγγλικής γλώσσας.
    • Αντίγραφο διπλωμάτων σε άλλη ξένη/ες γλώσσες.
    • Συστατική επιστολή από κάποιον καθηγητή του.
    • Αντίγραφο αθλητικών ή άλλων διακρίσεων του.
    • Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
    • Δύο φωτογραφίες διαβατηρίου.
    Πώς καλύπτονται τα κενά; Χρειάζεται φροντιστήριο;

    ΟΧΙ. Δε χρειάζεται κανενός είδους φροντιστήριο ή ιδιαίτερο μάθημα. Οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούμε κατά τη διδασκαλία και η εμπειρία των εκπαιδευτικών μας είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν την απόλυτη αφομοίωση και εμπέδωση της ύλης. Στην περίπτωση που δημιουργούνται κενά, οι σπουδαστές μπορούν να τα καλύψουν κατά τις περιόδους μελέτης στο σχολείο (study periods) όπου οι καθηγητές τους βρίσκονται στη διάθεσή τους και για αυτόν τον σκοπό.

    Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τα ξένα πανεπιστήμια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής;

    Στο σχολείο μας λειτουργεί εξειδικευμένο Τμήμα University Placement που ενημερώνει και καθοδηγεί σπουδαστές και γονείς για τα ξένα πανεπιστήμια. Στη διάθεσή σας βρίσκονται ειδικοί σύμβουλοι που θα σας δώσουν όλες τις λεπτομέρειες και θα προσαρμόσετε όλοι μαζί τη στρατηγική σας ως προς την υποβολή των αιτήσεων ανάλογα με τις επιθυμίες και τους στόχους του παιδιού σας.

    Πώς μπορώ να ενημερωθώ για το κόστος των σπουδών στο εξωτερικό;

    Το Τμήμα University Placement μπορεί να σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στα δίδακτρα των πανεπιστημίων, το κόστος διαμονής και το μέσο κόστος ζωής στη χώρα που επιθυμε Αν το παιδί μου θέλει να σπουδάσει σε άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης, μπορεί να το πετύχει αυτό μέσω των σπουδών στο ΙΒ;

    Αν το παιδί μου θέλει να σπουδάσει σε άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης, μπορεί να το πετύχει αυτό μέσω των σπουδών στο ΙΒ;

    Το Δίπλωμα του ΙΒ αναγνωρίζεται από τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

    Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού μου;

    Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς γίνεται σε απογευματινές συγκεντρώσεις γονέων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη σχολική χρονιά αλλά και σε εβδομαδιαία βάση, σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε άμεση με κάποιον εκπαιδευτικό, εκτός των προκαθορισμένων ωρών επικοινωνίας του, μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή τη Γραμματεία του ΙΒ η οποία θα αναλάβει να τον ενημερώσει.

    Μπορούν οι απόφοιτοι του ΙΒ να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

    Η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει στους κατόχους του Διπλώματος του ΙΒ να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί την ίδια χρονιά που αποφοιτούν διότι είναι χρονικά ανέφικτο.

    Οι απόφοιτοι του ΙΒ θεωρούνται απόφοιτοι ελληνικού λυκείου;

    Μετά από ειδική προετοιμασία που πραγματοποιούμε, οι μαθητές μας του ΙΒ μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις ισοτιμίας ώστε να θεωρούνται απόφοιτοι του ελληνικού λυκείου.

    Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας του PRE-IB;

    Καθημερινά από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 16:30 και τις Τετάρτες από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 14:30.

  • GCE

    Εάν φοιτήσω στο GCE, θα μπορώ να παρακολουθώ παράλληλα και το Γενικό Λύκειο;

    Φυσικά, το πρόγραμμα του GCE πραγματοποιείται απογευματινές ώρες. Εξάλλου, με το πρόγραμμα COMBO, συνδυάζεται η παράλληλη φοίτηση στο Γενικό Λύκειο του σχολείου μας και στο GCE μας χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

    Μπορώ να δώσω Πανελλαδικές Εξετάσεις και παράλληλα να κάνω GCE/A Levels;

    Ναι, με κατάλληλο προγραμματισμό την τελευταία διετία του λυκείου.

    Μπορώ να μη δώσω καθόλου Πανελλαδικές Εξετάσεις;

    Φυσικά, από τη στιγμή που ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε μόνο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

    Ποια η καλύτερη ηλικία να ξεκινήσω GCE;

    Δεν υπάρχει «καλύτερη» ηλικία. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχολικό έτος στο οποίο βρίσκεται ο υποψήφιος, αλλά η ακαδημαϊκή ικανότητα, οι μελλοντικοί στόχοι και το πάθος που διακρίνουν έναν σπουδαστή παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο και επηρεάζουν την τελική απόφασή του.

    Πώς θα επιλέξω τα σωστά Προγράμματα Σπουδών;

    Για να πάρετε σωστές αποφάσεις θα πρέπει να κάνετε εξαντλητική έρευνα για να μπορέσετε να καταλήξετε στον σωστό κλάδο για τους σωστούς λόγους.

    Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας είναι δίπλα σας για οποιαδήποτε βοήθεια και υποστήριξη.

    Ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής των Πανεπιστημίων;

    Ανάλογα με τον κλάδο σπουδών χρειάζεται επιμελής έρευνα, στη οποία θα βοηθήσει και ο Συντονιστής του Τμήματος, ώστε να βρεθούν εκείνα τα πανεπιστήμια που πληρούν τα κριτήρια του κάθε υποψηφίου.

    Πότε υποβάλλεται η αίτηση προς τα Πανεπιστήμια;

    Αιτήσεις υποβάλλονται σε 5 τουλάχιστον Πανεπιστήμια της επιλογής σας. Η προθεσμία εξαρτάται από τον κλάδο σπουδών που επιθυμείτε να εγγραφείτε. Η αίτηση για εισαγωγή σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας UCAS, που την προωθεί στα διάφορα πανεπιστήμια προκειμένου να σας κάνουν ή όχι προσφορά θέσης. Και μην ξεχνάτε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία, θα έχετε την απόλυτη υποστήριξη και καθοδήγηση του Συντονιστή του GCE και του University Placement Center!

    Πώς απαντούν τα Πανεπιστήμια;

    Τα πανεπιστήμια ενημερώνουν τους υποψήφιους μέσω e-mail και ταχυδρομικώς. Επίσης, στην υπηρεσία TRACK της ιστοσελίδας του UCAS, μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησής σας. Αφού σας απαντήσουν όλα τα πανεπιστήμια με τις προσφορές τους, θα πρέπει να επιλέξετε τις 2 από αυτές. Το μόνο που απομένει είναι να βγουν τα αποτελέσματά σας για να μάθετε σε ποιο από τα δύο θα πάτε.

    Κι αν δεν τα καταφέρω;

    Δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, εάν φοιτήσετε στο GCE των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Παρόλα αυτά, αν απορριφθεί κάποιος και από τις 5 επιλογές του, τότε ισχύουν εναλλακτικές λύσεις. Η προσπάθεια η δική μας είναι να συμβουλέψουμε σωστά τον κάθε σπουδαστή μας ώστε να μη χρειαστεί να προσφύγει σε αυτές τις λύσεις.

  • BTEC

    Τι ώρες πραγματοποιούνται τα μαθήματα;

    Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα από τις 3.00 έως τις 8.30 μμ. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του προγράμματος Part-Time να παρακολουθούν GCE, ΙΒ ή μαθήματα Γενικού Λυκείου τα πρωινά και στους σπουδαστές του προγράμματος Full-Time να κάνουν internships για να εμπλουτίζουν το portfolio τους.

    Είναι υποχρεωτική η παρουσία στα μαθήματα;

    Ναι. Ο γενικός βαθμός επηρεάζεται από το ποσοστό παρουσιών. Οι σπουδαστές πρέπει να συμπληρώσουν συγκεκριμένο αριθμό ωρών (GLH) για να πάρουν το δίπλωμα. Όλες οι αργοπορίες και οι απουσίες υπολογίζονται προσεκτικά.

    Είναι όλοι οι καθηγητές ειδικοί στους τομείς τους;

    Όλοι οι καθηγητές είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες στις ειδικότητές τους ώστε να μπορούν με επάρκεια να διδάσκουν και να επιβλέπουν όλες τις τεχνικές που εφαρμόζουν στην τάξη.

    Όλα τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά;

    Ναι, οι σπουδαστές πρέπει να μιλούν και να γράφουν στα Αγγλικά σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    Εάν παρακολουθήσω το πρόγραμμα, έχω την εγγύηση ότι θα εισαχθώ στο πανεπιστήμιο της επιλογής μου;

    Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει 100% εισαγωγές στα πανεπιστήμια με τους σπουδαστές μας να εισάγονται στη σχολή της πρώτης τους επιλογής. Η δική μας συμπαράσταση και προετοιμασία σε συνδυασμό με την εντατική δουλειά και τη θέληση των σπουδαστών μας να πετύχουν τους στόχους τους, οδηγούν σε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

    Υπάρχουν ειδικά εργαστήρια;

    Διαθέτουμε εκτός των άλλων, 2 αίθουσες άρτια εξοπλισμένες με εξειδικευμένα υλικά για να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις, βιβλιοθήκη με βιβλία και μηνιαία περιοδικά Art & Design, αίθουσα με ειδικό φούρνο ψησίματος γυαλιού και πορσελάνης, εργαστήριο μετάλλου και αίθουσες διδασκαλίας και προβολών.

    Χρειάζεται το Foundation Diploma για να σπουδάσω Art & Design;

    Τα περισσότερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας δηλώνουν στις εισαγωγικές απαιτήσεις τους ότι δε δέχονται μαθητές στον 1ο χρόνο σπουδών χωρίς το Foundation Diploma.

  • ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

    Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Υποτροφία Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης και την Υποτροφία Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης;

    Στην Κατηγορία «Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης», βασικό κριτήριο είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης και οι γενικότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις του υποψηφίου. Στην Κατηγορία «Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης», μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η αποδεδειγμένη αθλητική, πολιτιστική ή μαθητική διάκριση, εφόσον βέβαια, ο υποψήφιος προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, βάσει της επίδοσής του στις γραπτές εξετάσεις.

    Μπορεί κάποιος υποψήφιος να διεκδικήσει 2 υποτροφίες σε διαφορετικές κατηγορίες;

    Όχι. Μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μία κατηγορία υποτροφιών εφόσον πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Η κατηγορία υποτροφίας στην οποία συμμετέχει στις γραπτές εξετάσεις είναι αυτή την οποία έχει επιλέξει στη «Δήλωση Συμμετοχής στις Εξωτερικές Υποτροφίες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα».

    Πώς μπορεί κάποιος υποψήφιος να δηλώσει συμμετοχή;

    Οι Δηλώσεις Συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τμήμα Υποτροφιών μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία που ανακοινώνεται έγκαιρα. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση. Η Δήλωση Συμμετοχής είναι διαθέσιμη στο site των Εκπαιδευτηρίων μας.

    Ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στις Εξετάσεις Υποτροφιών;

    Όλοι οι μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως και Β’ Λυκείου και ΙΒ που προέρχονται από άλλα σχολεία και δεν είναι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

    Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός υποτροφιών ανά βαθμίδα και τάξη;

    Όχι. Τις υποτροφίες κάθε κατηγορίας διεκδικούν όσοι υποψήφιοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία. Ενδέχεται, αναλόγως των αποτελεσμάτων, όλες οι υποτροφίες από την κάθε κατηγορία να δοθούν στους υποψήφιους της ίδιας τάξης ή και της ίδιας βαθμίδας.

    Πού και πότε πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;

    Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (Οδός Μεσογείων 151, 15126, Μαρούσι), συνήθως ημέρα Κυριακή, σε ημερομηνία που ανακοινώνεται έγκαιρα.

    Ποια είναι η «ύλη» και η διάρκεια των εξετάσεων;

    Οι μαθητές εξετάζονται σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (πολλαπλών επιλογών) και στην ανάπτυξη σύντομου κειμένου (με συγκεκριμένο αριθμό λέξεων). Οι ερωτήσεις και η ανάπτυξη κειμένου αφορούν στη διδαχθείσα ύλη της τρέχουσας σχολικής περιόδου η οποία ανακοινώνεται στο site μας. Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 120 λεπτά. Η Επιτροπή Υποτροφιών κάθε βαθμίδας είναι υπεύθυνη για τις ερωτήσεις που θα κληθούν οι υποψήφιοι να απαντήσουν και ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών του Σχολείου μας θα βαθμολογήσει τα γραπτά των μαθητών. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους εντός μίας εβδομάδας μετά τις εξετάσεις καθώς και για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

    Εάν κάποιος υποψήφιος δε μπορεί να παραστεί στις Εξετάσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί να συμμετάσχει κάποια άλλη ημέρα;

    Όχι. Οι εξετάσεις γίνονται μόνο μία φορά το χρόνο, τη συγκεκριμένη ημέρα που έχει ανακοινωθεί.

    Τι πρέπει να έχουν μαζί τους υποψήφιοι την ημέρα των εξετάσεων;

    Μόνο ένα στυλό μπλε ή μαύρο και την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους (π.χ. διαβατήριο ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας).

    Βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστικές μηχανές δεν επιτρέπονται μέσα στις αίθουσες εξέτασης.

    Εάν κάποιος υποψήφιος έχει βεβαιωμένη μαθησιακή δυσκολία, θα πρέπει να αποστείλει με email στο Τμήμα Υποτροφιών (scholarships@doukas.gr) το αντίστοιχο δικαιολογητικό πριν την ημέρα των εξετάσεων.

    Από ποιον γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων;

    Από την Επιτροπή Υποτροφιών Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Ε.Υ.Ε.Δ.).

    Ποια είναι τα κριτήρια των αιτήσεων και της τελικής χορήγησης υποτροφιών;

    Η Επιτροπή Υποτροφιών Εκπαιδευτηρίων Δούκα αξιολογεί και συνυπολογίζει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

    1. Εκπαιδευτικά κριτήρια
    • Βαθμολογία στη γραπτή εξέταση αξιολόγησης
    • Βαθμολογία επίδοσης (έλεγχος/ενδεικτικό/απολυτήριο) από το σχολείο φοίτησης
    • Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή άλλες δράσεις
    • Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή άλλες δράσεις
    • Διπλώματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής
    1. Κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια της οικογένειας του υποψηφίου
    2. Αποτέλεσμα από προσωπική συνέντευξη
    3. Ήθος – διαγωγή
    4. Ειδικές δεξιότητες και διακρίσεις (μόνο για όσους συμμετέχουν στις εξετάσεις για τις Υποτροφίες «Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης»).
  • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

    Πώς γίνεται η καταβολή των εξέταστρων για τη συμμετοχή στις εξετάσεις;

    Η καταβολή των εξέταστρων ύψους 35€ γίνεται μέσω κατάθεσης στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.

    Alpha Bank

    Λογαριασμός: 359-00-2320-001383

    IBAN: GR45 0140 3590 0232 0001 383

    Δικαιούχος: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ ΑΕ

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο πεδίο “Αιτιολογία” θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσετε στα ελληνικά τη Λέξη «ΥΠ», το Ονοματεπώνυμο του παιδιού που θα συμμετέχει στις εξετάσεις και την τρέχουσα Βαθμίδα/Τάξη φοίτησής του στην οποία θα εξεταστεί (π.χ. «ΥΠ Γιώργος Παπαδόπουλος ΔΣΤ»).

    Εναλλακτικά, μπορείτε να προσέλθετε στα Εκπαιδευτήριά μας και να καταβάλετε τα εξέταστρα στο Ταμείο καθημερινά, μεταξύ 08:30 – 15:30.

    Η κατάθεση των εξέταστρων πρέπει να γίνεται μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία που ανακοινώνεται κάθε χρόνο.

    Μπορώ να υποβάλω Δήλωση Συμμετοχής στις εξετάσεις ή/και να καταβάλω τα Εξέταστρα την ημέρα των εξετάσεων;

    Για να συμμετέχει ένας υποψήφιος στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβληθεί η Δήλωση Συμμετοχής και να κατατεθούν τα Εξέταστρα έγκαιρα.

    Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφής και κατάθεσης εξέταστρων δε θα γίνονται δεκτές Δηλώσεις Συμμετοχής ούτε Αποδείξεις Τραπεζικής Κατάθεσης.

    Υπέβαλα Δήλωση Συμμετοχής στις εξετάσεις για το παιδί μου και κατέθεσα τα Εξέταστρα, όμως στην πορεία άλλαξα γνώμη και δεν επιθυμώ να συμμετέχει στις εξετάσεις. Μπορώ να ακυρώσω τη συμμετοχή του και να μου επιστραφούν τα Εξέταστρα;

    Η ακύρωση της συμμετοχής στις εξετάσεις και η επιστροφή των εξέταστρων είναι εφικτά, εάν αποστείλετε σχετικό αίτημα εγγράφως με email στο scholarships@doukas.gr πριν το πέρας της προθεσμίας εγγραφής. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα θα επιστραφούν στον λογαριασμό από τον οποίο έγινε η κατάθεση.

    Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Υποτροφία Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης και την Υποτροφία Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης;

    Στην Κατηγορία «Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης», βασικό κριτήριο είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης και οι γενικότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις του υποψηφίου. Στην Κατηγορία «Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης», μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η αποδεδειγμένη αθλητική, πολιτιστική ή μαθητική διάκριση, εφόσον βέβαια, ο υποψήφιος προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, βάσει της επίδοσής του στις γραπτές εξετάσεις.

    Μπορεί κάποιος υποψήφιος να διεκδικήσει 2 υποτροφίες σε διαφορετικές κατηγορίες;

    Όχι. Μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μία κατηγορία υποτροφιών εφόσον πληροί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Η κατηγορία υποτροφίας στην οποία συμμετέχει στις γραπτές εξετάσεις είναι αυτή την οποία έχει επιλέξει στη «Δήλωση Συμμετοχής στις Εξωτερικές Υποτροφίες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα».

    Πώς μπορεί κάποιος υποψήφιος να δηλώσει συμμετοχή;

    Οι Δηλώσεις Συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τμήμα Υποτροφιών μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία που ανακοινώνεται έγκαιρα. Μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση. Η Δήλωση Συμμετοχής είναι διαθέσιμη στο site των Εκπαιδευτηρίων μας.

    Ποιος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στις Εξετάσεις Υποτροφιών;

    Όλοι οι μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως και Β’ Λυκείου και ΙΒ που προέρχονται από άλλα σχολεία και δεν είναι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

    Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός υποτροφιών ανά βαθμίδα και τάξη;

    Όχι. Τις υποτροφίες κάθε κατηγορίας διεκδικούν όσοι υποψήφιοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία. Ενδέχεται, αναλόγως των αποτελεσμάτων, όλες οι υποτροφίες από την κάθε κατηγορία να δοθούν στους υποψήφιους της ίδιας τάξης ή και της ίδιας βαθμίδας.

    Πού και πότε πραγματοποιούνται οι εξετάσεις;

    Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (Οδός Μεσογείων 151, 15126, Μαρούσι), συνήθως ημέρα Κυριακή, σε ημερομηνία που ανακοινώνεται έγκαιρα.

    Ποια είναι η «ύλη» και η διάρκεια των εξετάσεων;

    Οι μαθητές εξετάζονται σε ερωτήσεις κλειστού τύπου (πολλαπλών επιλογών) και στην ανάπτυξη σύντομου κειμένου (με συγκεκριμένο αριθμό λέξεων). Οι ερωτήσεις και η ανάπτυξη κειμένου αφορούν στη διδαχθείσα ύλη της τρέχουσας σχολικής περιόδου η οποία ανακοινώνεται στο site μας. Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 120 λεπτά. Η Επιτροπή Υποτροφιών κάθε βαθμίδας είναι υπεύθυνη για τις ερωτήσεις που θα κληθούν οι υποψήφιοι να απαντήσουν και ειδική επιτροπή εκπαιδευτικών του Σχολείου μας θα βαθμολογήσει τα γραπτά των μαθητών. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους εντός μίας εβδομάδας μετά τις εξετάσεις καθώς και για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

    Εάν κάποιος υποψήφιος δε μπορεί να παραστεί στις Εξετάσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί να συμμετάσχει κάποια άλλη ημέρα;

    Όχι. Οι εξετάσεις γίνονται μόνο μία φορά το χρόνο, τη συγκεκριμένη ημέρα που έχει ανακοινωθεί.

    Τι πρέπει να έχουν μαζί τους υποψήφιοι την ημέρα των εξετάσεων;

    Μόνο ένα στυλό μπλε ή μαύρο και την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους (π.χ. διαβατήριο ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας).

    Βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστικές μηχανές δεν επιτρέπονται μέσα στις αίθουσες εξέτασης.

    Εάν κάποιος υποψήφιος έχει βεβαιωμένη μαθησιακή δυσκολία, θα πρέπει να αποστείλει με email στο Τμήμα Υποτροφιών (scholarships@doukas.gr) το αντίστοιχο δικαιολογητικό πριν την ημέρα των εξετάσεων.

    Από ποιον γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων;

    Από την Επιτροπή Υποτροφιών Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Ε.Υ.Ε.Δ.).

    Ποια είναι τα κριτήρια των αιτήσεων και της τελικής χορήγησης υποτροφιών;

    Η Επιτροπή Υποτροφιών Εκπαιδευτηρίων Δούκα αξιολογεί και συνυπολογίζει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

    1. Εκπαιδευτικά κριτήρια
    • Βαθμολογία στη γραπτή εξέταση αξιολόγησης
    • Βαθμολογία επίδοσης (έλεγχος/ενδεικτικό/απολυτήριο) από το σχολείο φοίτησης
    • Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή άλλες δράσεις
    • Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς ή άλλες δράσεις
    • Διπλώματα ξένων γλωσσών και πληροφορικής
    1. Κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια της οικογένειας του υποψηφίου
    2. Αποτέλεσμα από προσωπική συνέντευξη
    3. Ήθος – διαγωγή
    4. Ειδικές δεξιότητες και διακρίσεις (μόνο για όσους συμμετέχουν στις εξετάσεις για τις Υποτροφίες «Αθλητικής ή Πολιτιστικής Διάκρισης»).
  • ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

    Τι είναι το «Ειδικό Μάθημα»;

    Η εξέταση στην ξένη γλώσσα που απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένα τμήματα Ελληνικών ΑΕΙ στο πλαίσιο των Πανελληνίων Εξετάσεων. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για αυτή την εξέταση στο σχολείο εφόσον το επιθυμούν.

    Πότε δίνουν οι μαθητές εξετάσεις για πιστοποιητικά Ξένων Γλωσσών;

    Για τα Αγγλικά, η πλειοψηφία των μαθητών ξεκινά στη Β’ Γυμνασίου με στόχο την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στην Α’ Λυκείου. Για τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, η πλειοψηφία των μαθητών ξεκινά τη συμμετοχή σε εξετάσεις στην Α’ Γυμνασίου με στόχο την ολοκλήρωση της συμμετοχής τους στη Γ’ Γυμνασίου.

    Χρειάζεται φροντιστήριο στις Ξένες Γλώσσες;

    ΟΧΙ. Το ενισχυμένο μας πρόγραμμα σε συνδυασμό με τον χωρισμό των μαθητών σε Επίπεδα Ικανότητας με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους διασφαλίζει τη σωστή προετοιμασία χωρίς να απαιτείται επιπλέον υποστήριξη με ιδιαίτερα μαθήματα ή φροντιστήριο.

    Πώς εντάσσονται οι μαθητές σε Επίπεδα Ικανότητας;

    Οι μαθητές εντάσσονται σε Επίπεδα Ικανότητας ανάλογα με την ωριμότητά τους, την εξέλιξή τους και τα αποτελέσματα στην κατατακτήρια εξέταση.

    Μπορεί το παιδί να αλλάξει Επίπεδο Ικανότητας ή Τμήμα;

    Βεβαίως, όταν διαπιστωθεί ότι αυτό εξυπηρετεί την πρόοδο του και την επίτευξη των ατομικών στόχων που έχουν τεθεί.

    Πώς μελετούν τα παιδιά στην ξένη γλώσσα;

    Κάθε Επίπεδο Ικανότητας στην Ξένη Γλώσσα περιλαμβάνει ειδικές και συγκεκριμένες Οδηγίες Μελέτης τόσο για την εργασία στο σπίτι αλλά και μέσα στην τάξη.

    Ποιες Ξένες Γλώσσες διδάσκονται;

    Διδάσκονται Αγγλικά ως πρώτη ξένη γλώσσα, και Γαλλικά ή Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

    Πότε ξεκινάει η δεύτερη Ξένη Γλώσσα;

    Στη Γ’ Δημοτικού μετά από επιλογή που πραγματοποιούν οι μαθητές σε συνεργασία με τους γονείς τους και τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς.

    Πώς πληροφορούμαι την πρόοδο του παιδιού μου;

    Μέσα από τις προγραμματισμένες ή έκτακτες προσωπικές ή τηλεφωνικές συναντήσεις και στις συναντήσεις επίδοσης Ελέγχων Προόδου.

    Γιατί να μην δώσει εξετάσεις αφού θέλει;

    Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας προετοιμασίας στο σχολείο και φυσικά, η ωριμότητα του παιδιού για την κατάκτηση του συγκεκριμένου στόχου.

    Γιατί να μην δώσει εξετάσεις για την εμπειρία;

    Οι μαθητές μας προετοιμάζονται με ειδικές εξετάσεις (Mock Test) ώστε να είναι έτοιμοι για τις διαδικασίες και τους χρόνους που απαιτούνται από κάθε εξεταστικό φορέα.

    Πόσο καιρό ισχύουν τα πιστοποιητικά Ξένων Γλωσσών;

    Οι πιστοποιήσεις των Ξένων Γλωσσών ισχύουν εφόρου ζωής. Όμως ανάλογα με τον χρόνο απόκτησης του κάθε πιστοποιητικού μπορεί κάποιος φορέας (π.χ. Πανεπιστήμιο) να ζητήσει συμπληρωματική εξέταση.

  • ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

    Γίνεται αξιολόγηση της κινητικής κατάστασης των παιδιών;

    Από το Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού γίνεται παρατήρηση και αξιολόγηση του κινητικού συντονισμού των παιδιών. Σε περίπτωση εντοπισμού τυχόν κινητικών δυσκολιών ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα παρέμβασης από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής.

    Πώς μπορώ να έχω εικόνα για τις φυσικές ικανότητες του παιδιού μου;

    Στην αρχή και στο τέλος κάθε σχολικού έτους διεξάγονται σωματομετρήσεις και δοκιμασίες φυσικής κατάστασης και ενημερώνονται οι γονείς για την εξέλιξη της σωματικής ανάπτυξης, της σωματικής σύνθεσης και της φυσικής κατάστασης του παιδιού.

    Σε ποιες σχολικές αθλητικές διοργανώσεις συμμετέχουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα;

    Οι σχολικές ομάδες εκπροσωπούν το σχολείο μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του Υπουργείου Παιδείας και τα πρωταθλήματα των Ιδιωτικών σχολείων (Α.Σ.Ι.Σ.) καθώς και σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Πώς στελεχώνονται οι σχολικές αθλητικές ομάδες;

    Την ευθύνη της επιλογής των αθλητών και των αθλητριών έχουν οι καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές των σχολικών ομάδων. Προηγείται περίοδος δοκιμών μέσα από το μάθημα και τα εσωτερικά πρωταθλήματα.

  • DOUKAS SUMMER CAMP

    Μπορεί να συμμετέχει το παιδί μου αν δεν είναι μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

    Βέβαια! Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά από 3 έως 17 χρονών.

    Από ποια ηλικία δέχεστε συμμετοχή;

    Από 3 ετών αρκεί να αυτοεξυπηρετούνται.

    Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

    Η δήλωση συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας.

    Τι άλλο χρειάζεται εκτός από τη δήλωση συμμετοχής;

    Προκαταβολή 250€ και ιατρική βεβαίωση.

    Έκανα τη δήλωση και κατέθεσα όλα τα απαραίτητα, πως θα γνωρίζω αν έχει καταχωρηθεί η εγγραφή μου;

    Η γραμματεία παραλαμβάνει όλες τις δηλώσεις και τις καταχωρεί σε εργάσιμες ώρες και ημέρες. Τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει μαζί σας για τις επιπλέον πληροφορίες που θα χρειαστείτε.

    Καθυστέρησα να εγγραφώ και το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει, προλαβαίνω τώρα;

    Μπορείτε να εγγραφείτε όποτε θέλετε εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και κρατείται σειρά προτεραιότητας.

    Πότε πρέπει να εξοφλήσω;

    Η εξόφληση πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου που επιλέξατε. Επίσης το αργότερο την ίδια ημέρα πρέπει να προσκομίσετε την ιατρική βεβαίωση. Χωρίς αυτή δεν γίνονται δεκτά τα παιδιά.

    Μπορώ να πληρώσω για το σύνολο των ημερών που θα συμμετάσχω και όχι ανά περίοδο;

    Όχι. Το κόστος συμμετοχής αφορά σε περιόδους και όχι σε ημέρες. Ακόμα και για μία ημέρα συμμετοχής η χρέωση θα αντιστοιχεί σε μία περίοδο. Μόνο σε περίπτωση ασθένειας πάνω από τρεις ημέρες και μόνο με δικαιολογητικό από δημόσιο νοσοκομείο αφαιρούνται ημέρες από την χρέωση.

    Αν κάποιο παιδί δεν θέλει να ακολουθεί το πρόγραμμα τις ημέρες των εκδρομών στη θάλασσα, τι άλλη επιλογή έχει;

    Δεν έχει άλλη επιλογή. Το πρόγραμμα ακολουθείται υποχρεωτικά από όλα τα παιδιά.

    Υπάρχει πρόβλεψη Ναυαγοσώστη για τις εξορμήσεις των παιδιών στη θάλασσα;

    Βεβαίως! Πέρα από τους ομαδάρχες, τα παιδιά συνοδεύονται και από δικό μας έμπειρο Ναυαγοσώστη.

    Αναλαμβάνετε παιδιά με αλλεργίες;

    Ναι, αλλά μόνο με έγγραφη αναλυτική πρόταση διαιτολογίου από τον ιατρό και μετά από αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης.

    Μπορώ να αλλάξω πρόγραμμα ή αριθμό εβδομάδων μετά την εγγραφή μου;

    Αλλαγή προγράμματος γίνεται μόνο με έγγραφη ενημέρωση από τους γονείς. Αν έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα τότε η αλλαγή θα ισχύει για την επόμενη εβδομάδα (περίοδο). Ενδιάμεσες ημέρες δεν επιτρέπονται οι αλλαγές.

    Μπορώ να αυξήσω ή να μειώσω τον αριθμό εβδομάδων που επέλεξα στην αρχική μου δήλωση;

    Για αγορά περισσότερων εβδομάδων (περιόδων), χρειάζεται απαραίτητα η προεξόφληση της διαφοράς χρέωσης της νέας επιλογής. Για μείωση εβδομάδων (περιόδων) θα χρειαστεί να δηλωθεί πριν αρχίσει το πρόγραμμα του παιδιού. Μετά την έναρξη του προγράμματος για οποιαδήποτε μείωση εβδομάδων δεν επιστρέφονται τα χρήματα. (εξαιρούνται οι περιπτώσεις ασθένειας μόνο αν συνοδεύονται με βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο).

    Πότε θα ενημερωθώ για τις ώρες του δρομολογίου και το σημείο παραλαβής και παράδοσης;

    Το σαββατοκύριακο πριν την πρώτη ημέρα έναρξης της περιόδου συμμετοχής.

    Ο οδηγός του σχολικού αφού κάνει δοκιμαστικό δρομολόγιο, θα σας τηλεφωνήσει για να σας ενημερώσει για το σημείο και την ακριβή ώρα που θα παραλάβει το παιδί σας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη του γραφείου κίνησης κα Γραμμένου.

    Πως θα βρω τα είδη που μπορεί να ξεχάσει το παιδί;

    Τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα. Επίσης, θα πρέπει να είναι γραμμένο το όνομα στα προσωπικά τους αντικείμενα. Για όσα είδη χάνονται πάντως λειτουργεί αποθήκη απολεσθέντων εντός των εγκαταστάσεων μας.

    Μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει σε πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο για άλλη ηλικία;

    Μόνο αν είναι πολύ κοντά στα όρια ηλικίας ανάμεσα σε δύο προγράμματα και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων.

    Το πρόγραμμα τηρείται ακριβώς όπως έχει ανακοινωθεί;

    Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάζουμε το πρόγραμμα χωρίς προειδοποίηση. Πολλές από τις δραστηριότητες μας εξαρτώνται από διάφορους απρόβλεπτους παράγοντες.

    Γίνεται να είναι το παιδί μου στην ίδια ομάδα με έναν φίλο του; Επίσης, να είναι με έναν συγκεκριμένο ομαδάρχη;

    Η δημιουργία και η σύνθεση των ομάδων γίνεται αποκλειστικά με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών. Για το λόγο αυτό η δυνατότητα που σας δίνουμε, να δηλώσετε το παιδί σας στην ίδια ομάδα με έναν φίλο του δεν είναι δεσμευτική για το Doukas Summer Camp. Επίσης, η προτίμηση συγκεκριμένου ομαδάρχη δεν προβλέπεται.